Personalitzar les preferències de consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar de manera eficient i realitzar determinades funcions. A continuació, trobaràs informació detallada sobre totes les cookies segons cada categoria de consentiment.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador, ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.... 

Sempre actiu

Les cookies necessàries són crucials per a les funcions bàsiques del lloc web i el lloc web no funcionarà de la manera prevista sense elles. Aquestes cookies no emmagatzemen cap dada d’identificació personal.

No hi ha cookies per mostrar

Les cookies funcionals ajuden a realitzar determinades funcionalitats com compartir el contingut del lloc web a les plataformes de xarxes socials, recopilar comentaris i altres funcions de tercers.

No hi ha cookies per mostrar

Les cookies analítiques s’utilitzen per entendre com interactuen els visitants amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre mètriques, el nombre de visitants, el percentatge de rebots, la font de trànsit, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Les galetes de rendiment s’utilitzen per comprendre i analitzar els índexs de rendiment clau del lloc web que ajuden a oferir una millor experiència d’usuari als visitants.

No hi ha cookies per mostrar

Les galetes publicitàries s’utilitzen per oferir als visitants anuncis personalitzats en funció de les pàgines que van visitar abans i analitzar l’eficàcia de la campanya publicitària.

No hi ha cookies per mostrar

El recuit de drap a Ullastret

Producte tradicional i joia gastronòmica

Com el mató, aquest formatge fresc, ben diferenciat de qualsevol altre dels formatges d’aquesta família, està representat per un nom de coneixement i designació popular. La seva elaboració actualment segueix el procés tradicional i, tot i que la seva base és l’elaboració de mató, l’acabat varia molt d’uns formatgers a altres.

S’elabora un mató amb quall per, després de tallar la quallada, provocar un escorregut llarg, que deixi una quallada que una vegada manipulada a l’estil de cada elaborador (batuda, mesclada amb xerigot…) pugui ser emmotllada en els draps. Cal refrigerar-la després a 4 °C. El tret més singular d’aquests productes avui en dia és que els trobarem sempre al mercat embolicat amb un drap de cel·lulosa que els manté la forma i en permet l’escorregut i eliminació de xerigot.

El recuit de drap és tou, untuós i de gust lletós. És recomanable menjar-lo amb sucre, mel o fruits confitats, especialment figues. A la cuina pot servir en l’elaboració de gelats o cremes associades a les postres.

A Ullastret s’elabora recuit de drap de forma artesanal, per mestres artesans, a punt per tastar-lo i ideal per compartir-lo.